• Compartir

Cocotxes de lluç amb cloïsses

16 d'abril de 2025

Ingredients (per a 4 persones):

  • 500 g de cocotxes de lluç (netejar bé i treure possibles espines)
  • 300 g de cloïsses (posar-les en aigua amb sal una estona perquè deixin anar la sorra)
  • grans d’all
  • bitxo
  • 150 ml de vi blanc
  • 1 cullerada de farina (per espessir la salsa)
  • Julivert fresc picat
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal 

Elaboració:

1. En una cassola amb una mica d’aigua i vi blanc, posa-hi les cloïsses i tapa-les. Quan s’obrin, retira-les del foc i reserva-les. Cola el suc que han deixat anar i guarda’l per a la salsa.

2. Preparar la base:

En una paella ampla, posa-hi un bon raig d’oli d’oliva.

Afegeix els alls laminats i el bitxo sencer o a trossets.

Daurar els alls.

3. Afegir la farina i remenar perquè no quedin grumolls.

4. Cuinar les cocotxes: Torna a posar la paella al foc i incorpora les cocotxes amb la pell cap avall. 

Sala lleugerament i cuina a foc suau uns 3-4 minuts.

5Afegir el vi i el suc de les cloïsses:

Afegeix el vi blanc (i el líquid reservat de les cloïsses colat) i deixa que faci xup-xup uns minuts més. Incorpora les cloïsses i deixa-ho tot plegat un parell de minuts més perquè s’integrin els sabors.

Just abans de servir, afegeix julivert fresc picat per sobre.

  • Compartir