• Compartir

Arròs amb bonítol

25 d'abril de 2025

Ingredients (per a 4 persones):

  • 300 g d’arròs
  • 400 g de bonítol fresc (sense espines ni pell)
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • 750 ml de brou de peix o aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Un polsim de pebre vermell dolç (opcional)
  • Julivert fresc (per decorar)

Elaboració:

  1. Preparar els ingredients: Tallar el bonítol a daus mitjans. Picar la ceba, els alls i els pebrots a trossos petits.
  2. Fer el sofregit: En una cassola ampla amb un bon raig d’oli d’oliva, sofregir la ceba i els alls fins que comencin a daurar-se. Afegir els pebrots i continuar sofregint fins que estiguin tendres.
  3. Incorporar el tomàquet ratllat i coure uns 5-7 minuts fins que perdi l’aigua i quedi un sofregit concentrat. Afegir sal, pebre i, si vols, una mica de pebre vermell dolç.
  4. Afegim el bonítol: tallat i remenar un parell de minuts. No cal coure’l massa perquè no es ressequi.
  5. Tirar l’arròs i remenar perquè s’impregni bé del sofregit.
  6. A Continuació, afegim el brou de peix calent. Deixar coure uns 18-20 minuts, primer a foc fort i després abaixar-lo a foc mitjà. Rectificar de sal si cal.
  7. Deixar reposar l’arròs 5 minuts tapat amb un drap net abans de servir. Decorar amb julivert fresc picat.
  • Compartir