Els Amics del Pessebre Vivent de la Torreta aplegaran 220 actors per participar a la 29a d’aquesta representació, molt popular a la comarca, que es farà durant aquest dissabte i diumenge a l’entorn del casal de Can Tàpies. Aquesta setmana ja se n’han fet els últims preparatius a l’espera que l’organització pugui deixar muntats els decorats del pessebre aquest divendres.
Abans de tancar aquesta edició d’EL 9 NOU, dijous a la tarda, la venda d’entrades anava a bon ritme i ja se n’havien reservat 650 entre els 10 passis que es faran dissabte i diumenge, de les 6 de la tarda i les 8 del vespre. N’hi haurà cada mitja hora. Per als passis, es van posar a la venda 65 entrades anticipades per a cadascun i 65 més a taquilla, a més a més de les entrades per a menors de 7 anys, que no paguen.
La representació d’enguany compta amb els ingredients de sempre, però amb alguns canvis. Se n’han millorat els decorats i al naixement s’hi ha col·locat una estrella com a element decoratiu. El recorregut comptarà amb una sorpresa a l’escena de l’anunciació, ben entrat el pessebre. “Estarà relacionada amb l’actualitat, però encara no direm què és. Volem que la gent ho vingui a veure”, explica el vocal dels Amics del Pessebre Vivent, Rafael Cobos. A més d’aquestes novetats, també s’ha inclòs la participació de la coral de gòspel de la Roca Roc&Gospel, amb la col·laboració del grup G de Gospel. L’actuació, on participaran una trentena de persones, s’ubicarà a l’inici del pessebre vivent.
L’entrada al pessebre es farà per l’Escola La Torreta i seguirà pel bosc del casal de Can Tàpies, just al costat. Aquest any s’ha reubicat l’escena del caldo, on s’escalfarà brou, després de les escenes de l’anunciació i del poble. Com és habitual, el pessebre vivent de la Torreta comptarà amb guió escrit, a diferència d’altres representacions d’aquest estil, i també hi haurà animals de granja repartits entre les diverses escenes.
La bona acollida del pessebre d’enguany s’explica per una creixent afició del públic a aquest tipus de propostes nadalenques. A més de gent de la Torreta, aquest pessebre vivent atrau persones del Vallès Oriental i més enllà, segons explica el mateix vocal de l’entitat organitzadora, Rafael Cobos. “Alguns anys hem tingut gairebé 2.000 persones de públic. La gent sap que sempre els sorprendrem amb alguna cosa.”
La Joventut Sardanista de Martorelles fa dies que està en plena preparació del seu pessebre vivent, el 47è, que començarà a representar-se aquest dissabte i s’allargarà amb altres passis diumenge, els dies de Nadal i Sant Esteve, el 28 i 29 de desembre i l’1 de gener. La representació es farà, com sempre, a la zona dels Pins d’en Rabasa, al final del carrer del Montseny, i tindrà algunes novetats remarcables, amb millores als espais i decorats, nous vestuaris i, per primera vegada en 47 edicions, un nen Jesús de veritat, que representarà un nen acabat de néixer, al costat dels seus pares. Normalment, el nen Jesús ha quedat representat amb una escultura de la imatgeria dels sants d’Olot.
Aquest any, participaran en la representació entre 70 i 75 persones, amb molts veïns del poble que segueixen la tradició de participar-hi. Enguany, s’han millorat els llums de l’espai, el Palau d’Herodes s’ha refermat una mica, amb cortinatge i columnes noves, i s’ha fet un nou vestuari per al cos de ballarines, que també s’ha ampliat. Les representacions seran fins l’1 de gener. L’últim passi serà especial, amb alguns canvis respecte als altres.
El pessebre vivent de Sant Fost, el més antic de la comarca, arriba aquest any a la 58a edició. La primera representació es va fer diumenge passat, després de mesos de feina, i seguirà obert fins al 12 de gener. Aquest diumenge se’n faran més passis i continuaran havent-n’hi diversos dies al llarg de les festes de Nadal. La durada del l’itinerari, que comença al número 125 del carrer Sant Jaume, és d’una hora. A l’inici, s’hi dona un obsequi de pa torrat i vi, abans de passar per les diferents escenes durant una hora de temps. Per accedir-hi, cal adquirir prèviament les entrades en línia, perquè l’aforament és limitat. Hi ha descomptes per a nens i persones amb Carnet Jove.
Els personatges de Josep i Maria del pessebre vivent de Palautordera, que arribarà aquest cap de setmana a la quarta edició, seran diferents que en altres pobles. L’organització, les Gitanes de Santa Maria de Palautordera, vestirà de pagesos perquè s’assimilaran al poble. Seran dos del centenar de personatges que formaran part de la representació, que es farà les tardes de dissabte i diumenge al parc del Reguissol. Aquest any al pessebre també s’hi afegirà una demostració de bitlles catalanes i escenes que recreen els oficis d’espardenyer i forner. L’any passat el pessebre vivent de Palautordera va rebre 3.000 persones de públic.
L’Associació Cultural de Vallgorguina ha afegit aquest any dues escenes més per al seu pessebre vivent, que es farà aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda a la plaça de la Vila. Una d’elles, amb participació de dues dones, es podrà veure a través del vidre del local de l’Associació Cultural de Vallgorguina; l’altra, serà la instal·lació d’una taverna on es repartirà vi calent. El pessebre vivent de Vallgorguina agruparà 75 actors.