• Compartir

Dry Law, una microcerveseria a Sant Martí Sescorts

30 de maig de 2025

Ara fa 10 anys, el vigatà Josep Castany i el tonenc Lluís Morera, oncle i nebot, van agafar les regnes de la històrica cerveseria Dickens, a la plaça de la Pietat de Vic des de 1999. Tot i estar avesats a servir a la clientela un ampli ventall de cerveses nacionals i internacionals, un bon dia se’ls destapar la inquietud de fer-ne una de pròpia, “una cervesa al nostre gust”, i es va llançar al món dels homebrewers. Les primeres proves casolanes de seguida van convèncer els paladars del seu entorn més immediat. I això els va animar, l’any 2019, a fer un pas més: mirar d’obrir la seva pròpia microcerveseria.

Juntament amb Jordi Font i Emma González van constituir la societat Colom Xic, SL. El nom venia donat per la finca on van muntar l’equip, en terme de Sant Martí Sescorts. Sense pressa per arrencar i amb una pandèmia pel mig, el projecte no ha vist la llum fins a principis d’aquest any, quan ha nascut, pròpiament, la Dry Law –un nom singular que convida a un somriure.

La primera producció, d’uns 400 litres, va sortir el passat mes de gener. De moment s’han decantat per un estil de cerveses IPA, les que avui tenen més demanda entre els amants de la cervesa artesana. “Tenen un punt d’amargor, són molt llupolades però al mateix temps molt aromàtiques”, descriu un dels socis, Lluís Morera. A cada nova producció –n’estan fent una mitjana d’una al mes–, van afinant gustos i sabors. De fet, estan decidits a anar abordant “altres estils” a mesura que vagin consolidant la demanda.

Morera admet que les arrencades sempre són difícils, “encara no et coneixen”, però el sector de la cervesa artesana té camp per córrer si es compara amb el consum que hi ha en d’altres països europeus. “És veritat que hi ha molta competència, però com en tot, la clau és mirar de fer una bona cervesa”, reflexiona.

Per donar-se a conèixer ja s’han presentat en un parell de fires de la comarca –a l’espai 50 Cerveses Catalanes del Mercat del Ram de Vic i al Pescabirres de Torelló, ara fa 15 dies–. A més del Dickens, la Dry Law també se serveix en sortidors d’alguns bars i cerveseries de Vic, Torelló, Manresa o Mataró. De moment prioritzen els barrils de 30 litres, tot i que també han exhibit les primeres llaunes. A nivell experimental han plantat llúpol darrere del mateix local; caldrà esperar, però, per veure si és viable d’incorporar-lo al procés de producció.

  • Compartir