/* style="border-top: 1px solid #ddd" */>
Faves saltejades amb pernil
Ingredients (per a 4 persones):
- 500 g de faves tendres (poden ser fresques o congelades)
- 150 g de pernil serrà a daus
- 2 grans d’all
- 1 ceba petita (opcional)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre (opcional)
- Julivert fresc (opcional)
Elaboració:
- Preparació dels ingredients:
- Si les faves són fresques, pela-les i reserva-les. Si són congelades, assegura’t de descongelar-les prèviament.
- Pela i pica els alls ben petits. Si fas servir ceba, pica-la ben fina.
- Sofregit:
- Escalfa un raig d’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà.
- Si fas servir ceba, sofregeix-la fins que estigui tova i transparent (uns 5 minuts).
- Afegeix els alls picats i cuina’ls uns segons, vigilant que no es cremin.
- Saltejat de les faves:
- Incorpora les faves a la paella i remena perquè es barregin bé amb el sofregit.
- Salta-les durant uns 10-15 minuts a foc mitjà, fins que estiguin tendres. Si cal, pots afegir un rajolí d’aigua o brou perquè no s’enganxin.
- Afegir el pernil:
- Quan les faves estiguin cuites, afegeix el pernil tallat a daus i remena bé. Salteja-ho tot plegat durant 2-3 minuts més, just fins que el pernil estigui una mica daurat.
- Rectificar i servir:
- Tasta i rectifica de sal si cal, tenint en compte que el pernil ja aporta sal. Pots afegir una mica de pebre al gust.
- Serveix les faves calentes amb una mica de julivert picat per sobre si ho desitges.