• Compartir

Faves saltejades amb pernil

20 de desembre de 2024

Ingredients (per a 4 persones):

  • 500 g de faves tendres (poden ser fresques o congelades)
  • 150 g de pernil serrà a daus
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba petita (opcional)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre (opcional)
  • Julivert fresc (opcional)

Elaboració:

  1. Preparació dels ingredients:
    • Si les faves són fresques, pela-les i reserva-les. Si són congelades, assegura’t de descongelar-les prèviament.
    • Pela i pica els alls ben petits. Si fas servir ceba, pica-la ben fina.
  2. Sofregit:
    • Escalfa un raig d’oli d’oliva en una paella gran a foc mitjà.
    • Si fas servir ceba, sofregeix-la fins que estigui tova i transparent (uns 5 minuts).
    • Afegeix els alls picats i cuina’ls uns segons, vigilant que no es cremin.
  3. Saltejat de les faves:
    • Incorpora les faves a la paella i remena perquè es barregin bé amb el sofregit.
    • Salta-les durant uns 10-15 minuts a foc mitjà, fins que estiguin tendres. Si cal, pots afegir un rajolí d’aigua o brou perquè no s’enganxin.
  4. Afegir el pernil:
    • Quan les faves estiguin cuites, afegeix el pernil tallat a daus i remena bé. Salteja-ho tot plegat durant 2-3 minuts més, just fins que el pernil estigui una mica daurat.
  5. Rectificar i servir:
    • Tasta i rectifica de sal si cal, tenint en compte que el pernil ja aporta sal. Pots afegir una mica de pebre al gust.
    • Serveix les faves calentes amb una mica de julivert picat per sobre si ho desitges.
  • Compartir