/* style="border-top: 1px solid #ddd" */>
La Coca de Trempó, una recepta tradicional mallorquina
La coca de trempó és una de les receptes més autèntiques de la gastronomia mallorquina. Es tracta d’una coca salada coberta amb trempó, una barreja de tomàquet, pebrot i ceba amanits amb oli d’oliva i sal. Aquesta coca és perfecta per a compartir en reunions familiars o d’amics o simplement per gaudir d’un bon berenar.Ingredients
Per a la massa:
- 500 g de farina de força
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra
- 200 ml d’aigua tèbia
- 25 g de llevat fresc
- 1 culleradeta de sal
Per al trempó:
- 3 tomàquets madurs
- 2 pebrots verds
- 1 ceba mitjana
- Oli d’oliva verge extra
- Sal al gust
Elaboració
- Preparació de la massa: En un bol gran, dissol el llevat fresc en l’aigua tèbia. Afegeix l’oli d’oliva i la sal. Incorpora la farina a poc a poc i pasta fins a obtenir una massa homogènia i suau. Deixa reposar la massa tapada amb un drap durant aproximadament una hora, fins que dobli el seu volum.
- Preparació del trempó: Mentre la massa reposa, renta i talla els tomàquets, els pebrots i la ceba a daus petits. Posa’ls en un bol i amaneix-los amb oli d’oliva i sal al gust.
- Muntatge de la coca: Preescalfa el forn a 200 °C. Estira la massa sobre una safata de forn folrada amb paper de forn, donant-li una forma rectangular. Reparteix el trempó uniformement per sobre la massa.
- Cocció: Enforna la coca durant uns 25-30 minuts o fins que la massa estigui daurada i cruixent. Deixa refredar lleugerament abans de tallar-la i servir-la.