• Compartir

Lluc Crusellas reinventa el postre nadalenc: el Torró Figura

24 d'octubre de 2025

El xocolater Lluc Crusellas (Eukarya Xocolata) continua explorant nous límits dins del sector de la pastisseria i la xocolateria d’autor. En aquesta ocasió, presenta una singular proposta que redefineix el concepte del torró tradicional. Per a aquestes festes de Nadal, el xocolater osonenc llança una col·lecció que porta per títol Torró Figura. Es tracta d’una sèrie de quatre peces escultòriques de xocolata concebudes, també, per decorar la taula de Nadal. “Volíem donar una volta al torró. Que deixi de ser només una barra i es converteixi en una experiència completa. Una peça artística que formi part del ritual de Nadal, que decori, emocioni i, finalment, es comparteixi a taula”, explica Crusellas.

La col·lecció està formada per quatre figures inspirades en símbols de Nadal: el Tres Reis (amb xocolata blanca caramel·litzada, gianduja d’avellana i toffee de vainilla), el Trineu (amb xocolata amb llet amb caramel de llima i ganache de fruita de la passió), el Ciutat (amb ganache de xocolata negra i gel d’albercoc) i el Ninot de Neu (de ganache de llimona i te txai, amb cobertura i decoracions de xocolata blanca).

Amb un pes aproximat de 300 grams, cada barra s’elabora de manera artesanal i se serveix dins d’una capsa amb cúpula transparent. La iniciativa se suma a l’aposta de Lluc Crusellas per convertir la xocolateria d’autor en una experiència també “sensorial”. I és que, més enllà d’aquesta col·lecció innovadora, Eukarya continua elaborant l’habitual línia de torrons, alguns dels quals convertits en productes de referència dins el sector. Crusellas, cap de pastisseria d’El Carme, ha anat consolidant –sobretot després de guanyar el World Chocolate Master 2022 i d’impulsar la marca Eukarya– un estil basat en la innovació tècnica i el producte d’alta qualitat.

  • Compartir