• Compartir

Novetats editorials

25 d'octubre de 2024

‘No dormiràs’
Oriol Canals
Rosa dels Vents

Imaginin que en un concert de la gran orquestra del país, que aquí es diu Filharmònica de Barcelona, al Palau de la Música, la gran lluerna de la sala es trenca, i entremig de la pluja de vitrall es despenja el cos d’una persona penjada. El primer d’uns fets que comencen a passar al voltant de l’orquestra i d’una policia, Martina Roca. Un thriller amb tots els ingredients, de la mà d’un mestre del gènere.

‘L’any més inesperat’
Àlex Susanna
Proa

Des de 2020, l’escriptor i gestor cultural Àlex Susanna havia incrementat la seva producció de prosa memorialística, és a dir de dietaris, en els darrers anys. Un gènere que havia conreat des del 1988, amb Quadern venecià. En els últims mesos de la seva vida, ja malalt, va continuar escrivint i va deixar un volum a punt de publicació. El títol és ben revelador: L’any més inesperat.

‘Material sensible’
Laura Pinyol Puig
Amsterdam

Amb El risc més gran (2018) la periodista Laura Pinyol va debutar com a novel·lista, i amb notable èxit. Aquest segon títol ha de ser la seva confirmació. La història d’una dona que, passada la quarantena, amb feina i família estable, veu que tot trontolla quan queda embarassada d’un home que no és el seu marit. El primer impuls és avortar, però abans ha de descobrir molt d’ella mateixa.

‘No pensis, mira’
Mercè Ibarz
Anagrama

Quantes vegades no ens hem atrevit a dir res sobre una obra d’art perquè “no hi entenc prou”? L’escriptora Mercè Ibarz, també professora i cronista d’art, proposa en aquest assaig que establim cada un de nosaltres una relació directa amb l’art, que vagi de la mirada a allò que ens comunica l’obra. Una manera d’aprendre a gaudir-ne. “Mirar és pintar, i pintar és mirar”, diu Ibarz.

‘Tornar a la ceràmica’
Núria Saló / Jaume Vilà
Ed. Sidillà

“Poder crear amb les pròpies mans a partir d’una cosa tan primària com és un tros de terra és realment màgic.” Ho diuen els autors d’aquest llibre i saben de què parlen, perquè són ceramistes. D’un temps ençà augmenta l’interès per aquesta artesania elemental, ancestral, i també útil. Aquí expliquen com qualsevol de nosaltres que ho prengui com a afició s’hi pot introduir.

  • Compartir