• Compartir

Novetats editorials

20 de desembre de 2024

‘El rei d’Os’
Jo Nesbo
Ed. Proa

Torna l’autor de grans èxits de la novel·la negra nòrdica. I ho fa amb els germans Opgard com a protagonistes d’un relat que transcorre al poble d’Os, que ells dominen. Un, al davant d’un hotel i l’altre, amb els plànols d’un parc d’atraccions preparats. Però l’èxit d’aquest depèn del fet que la nova carretera passi a prop del poble, i quan saben que això no serà s’engega una maquinària diabòlica.

‘Notre-Dame de París’
Victor Hugo
Ed. de 1984

Ara que sentirem a parlar molt de Notre-Dame, amb la culminació de la restauració de la catedral parisenca després de l’incendi, és un bon moment per llegir aquest immens clàssic de la literatura francesa. Ens arriba ara en la traducció al català d’Esther Tallada. Retrobem-nos amb el campaner Quasimodo, la bella ballarina Esmeralda i l’ardiaca Frollo, tres personatges immortals.

‘Somnis de trens’
Denis Johnson
La Segona Perifèria

Són uns quants fets destacats entorn d’aquesta obra: deu anys del segell editorial, trentè títol publicat i primer en català d’aquest autor. I a més, considerat entre les millors novel·les del que portem de segle. La vida d’un home senzill, a principis del segle XX, que talla boscos i fa ponts per fer avançar el ferrocarril als Estats Units. S’ha dit d’aquesta novel·la que és “una epopeia en miniatura”.

‘Si Lenin aixequés el cap’
Albert Botran
Rosa dels Vents

Quan Lenin va morir, Stalin en va fer momificar el cos. És com si les idees del que va ser líder comunista i de la revolució de 1917 a Rússia també haguessin quedat encarcarades. Albert Botran, economista i exdirigent de la CUP, proposa rellegir-les avui anant a la font. I diu que hi descobreix un ideòleg més obert del que sembla, que reclamava “la força i la flexibilitat per començar de zero”.

‘Mare mar’
Marina Montsonís
Ara Llibres

Filla de la Barceloneta i arrelada al barri des de fa cinc generacions, l’autora en reivindica la memòria al mateix temps que en pateix la transformació. I des de fa un temps ho fa a través de la cuina i el peix, amb les receptes però també amb tot el que implicaven de saber popular. Directora de la Cuina del MACBA, ha guanyat amb aquesta obra el premi Ara Llibres de no-ficció.

  • Compartir