• Compartir

Pastís de tres llets

17 de gener de 2025

Ingredients

Per al pa de pessic:

  • 5 ous
  • 200 g de sucre
  • 200 g de farina de rebosteria
  • 1 culleradeta de llevat químic o pols de coure
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Per a la mescla de tres llets:

  • 400 ml de llet evaporada
  • 400 ml de llet condensada
  • 200 ml de nata per muntar

Per a la cobertura:

  • 200 ml de nata per muntar (ben freda)
  • 2 cullerades de sucre glaç
  • Canyella en pols (opcional)

Preparació

1. Preescalfar el forn i preparar el motlle
Preescalfa el forn a 180 °C. Engreixa un motlle rectangular o rodó amb mantega i enfarina’l lleugerament.

2. Preparar el pa de pessic

  • Separa els rovells de les clares dels ous. Munta les clares a punt de neu i reserva-les.
  • En un bol gran, bat els rovells amb el sucre fins que aconsegueixis una mescla cremosa i blanquinosa. Afegeix l’extracte de vainilla.
  • Tamisant, incorpora la farina i el llevat químic, remenant amb suavitat per evitar grumolls.
  • Finalment, afegeix les clares muntades a la mescla, integrant-les amb moviments envoltants per mantenir l’aire.

3. Coure el pa de pessic
Aboca la massa al motlle preparat i cou-la al forn durant 25-30 minuts, o fins que un escuradents surti net. Quan estigui fet, deixa’l refredar completament.

4. Preparar la mescla de tres llets
En un bol, barreja la llet evaporada, la llet condensada i la nata per muntar fins que estiguin ben integrades.

5. Impregnar el pa de pessic
Quan el pa de pessic estigui fred, punxa’l suaument amb una forquilla o un escuradents per tota la superfície. Aboca la mescla de tres llets a poc a poc, assegurant-te que s’impregni bé. Deixa reposar el pastís a la nevera durant almenys 2 hores.

6. Preparar la cobertura
Munta la nata amb el sucre glas fins a obtenir una textura ferma. Estén-la sobre el pastís fred i, si vols, empolvora amb canyella en pols per donar-li un toc aromàtic.

  • Compartir