Pizza de verdures
  • Compartir

Pizza de verdues

18 de juliol de 2025

Ingredients (per a 2-3 persones)

Per a la massa:

  • 250 g de farina de força
  • 150 ml d’aigua tèbia
  • 10 g de llevat fresc (o 5 g de llevat sec)
  • 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
  • 1/2 culleradeta de sal

Per al farcit:

  • 100 g de salsa de tomàquet natural
  • 1 carabassó petit, tallat a rodanxes fines
  • 1/2 pebrot vermell, tallat a tires
  • 1/2 albergínia, tallada a rodanxes fines
  • 1/2 ceba morada, tallada a làmines
  • 6 xampinyons frescos, laminats
  • Mozzarella ratllada (quantitat al gust)
  • Orenga, sal i pebre al gust
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació

1. Prepara la massa:
En un bol gran, barreja el llevat amb l’aigua tèbia fins que es dissolgui. Afegeix-hi la farina, la sal i l’oli, i barreja fins a obtenir una massa homogènia. Posa la massa sobre una superfície enfarinada i pasta durant 8-10 minuts, fins que sigui suau i elàstica. Cobreix-la amb un drap i deixa-la reposar durant 1 hora o fins que dobli el seu volum.

2. Preescalfa el forn:
Preescalfa el forn a 220 °C (amb calor a dalt i a baix).

3. Estira la massa:
Un cop la massa ha llevat, estira-la amb un corró fins a aconseguir la forma i el gruix desitjats. Col·loca-la sobre una safata de forn amb paper vegetal.

4. Afegeix els ingredients:
Unta la base amb salsa de tomàquet. Afegeix-hi la mozzarella i reparteix les verdures de manera uniforme: carabassó, albergínia, pebrot, ceba i xampinyons. Amaneix amb un rajolí d’oli d’oliva, una mica de sal, pebre i orenga.

5. Cou la pizza:
Enforna la pizza durant 15-20 minuts o fins que la massa estigui daurada i les verdures lleugerament rostides.Consells

  • Pots variar les verdures segons la temporada: carxofes, espàrrecs, tomàquets de cirerol, etc.
  • Si prefereixes una versió vegana, substitueix la mozzarella per formatge vegetal o prescindeix-ne del tot.
  • Afegeix un toc de ruca fresca o alfàbrega abans de servir per aportar frescor.
  • Compartir