• Compartir

Salses ràpides per a tota mena d’amanides

2 de maig de 2025

Amanir una amanida no és complicat. En general, amb tres ingredients bàsics com l’oli, el vinagre i la sal es poden fer unes vinagretes molt agradables i variades gràcies a la diversitat de productes que es comercialitzen avui dia. Hi ha moltes opcions per amanir les amanides; gairebé totes són econòmiques, pràctiques i fàcils de preparar, de manera que l’elecció entre les unes i les altres és una qüestió de gustos. 

Vinagretes: 
un amaniment clàssic amb moltes possibilitats Per amanir amanides, la salsa més utilitzada és la vinagreta. En general, acompanya amanides amb una base de fulles (enciams, canonges, escaroles, xicoira, ruca, etc.), que a més contenen altres vegetals (cebetes fresques, espàrrecs, tomàquets, pebrots), elements proteics (com ous, peixos en conserva o fumats) i fins i tot algun toc fruita.

La maionesa i les seves variants:
tradició i distinció Una altra que serveix com a base de molts amaniments convertint-se en una de les salses ràpides preferides per a amanides és la maionesa. Actualment, aquesta elaboració bàsica a la cuina tradicional amb prou feines es fa a casa per temor que es talli i la possible contaminació alimentària. Tot i això, si es prenen una sèrie de precaucions, es pot gaudir d’una estupenda maionesa casolana sense riscos.

Salsa de iogurt, el punt àcid de l’amanida 
Aquesta salsa acompanya de meravella a les amanides de patata amb bacallà, amanides amb fruita seca i amb fruites. De la mateixa manera que les altres salses, es pot barrejar amb altres ingredients (com l’alvocat) o guarnir amb trossets de vegetals, de fruites o adobats, per renovar els matisos de sabor i de textura.

Salsa de formatge: el contrapunt de les fulles amargues.
Salses de formatge n’hi ha tantes com tipus de formatge existeixen. Es poden elaborar en fred o en calent (són molt utilitzades amb les pastes i les carns), però per afegir a una amanida la millor opció —i més senzilla— és fer servir un formatge cremós o de pasta tova i fer la salsa en fred, molt recomanable per a les amanides fredes.

  • Compartir