• Compartir

Vilanova de Sau acull la 33a Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans

30 de maig de 2025

Vilanova de Sau acull aquest diumenge la 33a Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans, una de les propostes firals més veteranes de la comarca. I enguany ho fa amb una particularitat: la cita se suma al programa del Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i posarà l’accent a redescobrir tot el ventall de plantes silvestres comestibles.

Així, l’acte central tindrà lloc a les 12 del migdia, a la sala polivalent, amb la xerrada i taller que impartirà Montserrat Enrich, periodista i escriptora especialitzada en el consum tradicional de plantes silvestres, titulada “Del prat al plat”. L’acte inclourà una mostra i tast de cuina silvestre, però l’aforament s’haurà de limitar a una cinquantena de persones. Paral·lelament, durant tot el dia es podrà visitar, a la mateixa sala, l’exposició “20 plantes silvestres comestibles”, que ha muntat l’Herbolari de Sau.

La mateixa empresa també serà l’encarregada de dirigir la ruta botànica que, a partir de les 9 del matí, obrirà el programa. La fira arrencarà pròpiament a les 10 del matí, amb la presència d’una trentena de parades d’herbes, alimentació i artesania, que funcionaran fins a les 7 de la tarda. Una altra de les propostes destacades serà la xerrada que Francesc Arumí, cap de cuina del restaurant Can Jubany, oferirà sobre el món de les tòfones, a les 11 del matí. No hi faltarà una nova edició del Concurs de Rams de Flors Boscanes i del Concurs de Truites Casolanes –a 3/4 de 2 hi haurà els respectius lliuraments de premis–. Durant el matí també hi haurà servei d’animació infantil, a càrrec de Fundesplai.

  • Compartir