• Compartir

Trucs per fer les patates fregides perfectes

12 de setembre de 2025

No hi ha res tan saborós i senzill com preparar unes bones patates fregides i servir-les com a guarnició o com a snack, fins i tot barrejades amb altres verdures. Sempre estimades i desitjades, les patates fregides desperten grans expectatives a taula i, per això mateix, també poden causar alguna decepció. Qui no s’ha trobat mai amb unes patates massa olioses, cremades, salades en excés o simplement sense gràcia? Per evitar-ho, aquí tens alguns consells pràctics.

Quan s’han de salar les patates fregides?

Aquest punt és essencial: les patates fregides (i també les rostides) s’han de salar sempre al final, just quan ja són daurades, encara calentes i a punt de servir. Així, els grans de sal s’adhereixen a la superfície i les patates conserven la seva textura cruixent.

Si les salem abans, la sal es dissol i penetra a l’interior, deixant-les toves i menys cruixents. I si ho fem durant el fregit, part de la sal caurà dins l’oli calent, es dipositarà al fons de la paella o fregidora i accelerarà la degradació de l’oli, fet que empitjorarà els fregits següents.

Varietats de sal i sabors

La sal comuna és la més utilitzada, però avui dia hi ha moltes alternatives que poden donar un toc especial: sal amb gust de llimona, sal en escates amb pebre vermell, sal negra de roca o fins i tot sal aromatitzada amb ceps. Provar-ne de diferents és una manera divertida de redescobrir un clàssic com les patates fregides.

Alternatives i condiments

La sal, però, no és l’únic recurs. També es poden amanir amb:

  • Herbes fresques com romaní o alfàbrega acabats de picar.
  • Pebre vermell de la Vera (dolç o picant), amb el seu característic toc fumat.
  • Barreja de pebres (cinc baies) acabades de moldre.
  • All sec en pols per un punt intens.

Si et ve de gust un toc més exòtic, pots combinar sal amb curri, pebre blanc, caiena o nou moscada. També es poden afegir notes mediterrànies amb farigola, orenga o romaní. Les combinacions són infinites i permeten jugar amb sabors nous sense deixar de gaudir d’un clàssic universal.

  • Compartir