Úrsula Quesada, gestora del forn El Racó, amb la millor coca de llardons de l’any
  • Compartir

Dos forns vallesans fan la Millor Coca de Sant Joan del 2025

4 de juliol de 2025

La Fleca Rovira, de Santa Agnès de Malanyanes, i el Forn i Pastisseria El Racó, de Granollers, han rebut un premi a la Millor Coca de Sant Joan 2025. La Fleca Rovira ha estat guardonada per la coca de crema i pinyons, i El Racó, per la coca de llardons. Fa dos anys també van ser les millors coques de Sant Joan del 2023, però la Fleca Rovira en la categoria de coca tradicional de fruites confitades i pinyons.

La Fleca Rovira s’havia presentat en quatre de les cinc categories possibles. Carles Rovira, cap d’obrador d’aquest establiment, ha explicat a EL 9 NOU: “Són moltes hores de perfeccionament i aprofitem les temporades de menys feina per dedicar-nos a millorar la recepta.” Ell és la tercera generació que porta el negoci familiar i considera que el reconeixement és una gran recompensa per l’ofici.

Carles Rovira, de la Fleca Rovira, amb la coca de crema i pinyons guanyadora
Carles Rovira, de la Fleca Rovira, amb la coca de crema i pinyons guanyadora. / Toni Torrillas

“Aquest és l’any que hem venut més coques per Sant Joan”, assegura, tot i haver tancat l’any passat la botiga que tenien a Cardedeu. “Pràcticament hem igualat les vendes amb una botiga menys”, unes vendes que es van allargar fins Sant Pere. Rovira argumenta que la coca de crema i brioix és de les més populars. La clau de la seva coca és l’equilibri de les proporcions: “Que hi hagi quantitat de crema i pinyons, i que casin bé amb el brioix, que és esponjós i amorós.”

Sorpresa a El Racó de Granollers

L’equip d’El Racó es va sorprendre en guanyar el guardó per la coca de llardons, perquè creien que els havia quedat millor la de crema. Han valorat molt el premi perquè “cada any el nivell és més alt” i és un reconeixement “molt necessari per promocionar la fleca tradicional i artesana, ara que cada vegada en quedem menys”, segons constata Roser Quesada, copropietària del forn amb la seva germana, Úrsula Quesada.

La coca és la mateixa que va guanyar el 2023 i amb això demostren que “allò principal és tenir una matèria primera –en aquest cas els llardons– de qualitat”. El forn El Racó ha rebut clients de tot Catalunya i des que es va saber el premi, setmanes abans de Sant Joan, han venut unes 40 o 50 coques de llardons cada dia, el doble de les vendes habituals. Úrsula Quesada comentava a EL 9 NOU: “El dia a dia és molt dur i penso que tots mereixem guanyar, i més o menys tots guanyem una mica.” El concurs l’organitza l’agència de comunicació gastronòmica Sr y Sra Cake.

Nova vida per a la pastisseria Puigdomènech, a Granollers

Els responsables de Mykoco aquest dijous durant la inaugruació
Els responsables de Mykoco aquest dijous durant la inaugruació / Toni Torrillas

La pastisseria Mykoco va obrir dijous a la tarda sota la mirada de nombrosos ulls que passejaven pel carrer Sant Roc. Entre la multitud hi havia qui es preguntava què feia tanta gent esperant a la porta. A 2/4 de 7 de la tarda, amb una puntualitat extraordinària, la pastisseria va apujar la persiana i va deixar entrar desenes de persones. Algunes fins i tot van haver de fer cua per accedir a l’interior.

Dins s’hi van poder degustar algunes de les pastes que elaboren, acompanyades de comentaris com “aquí és tot boníssim”, que se sentien entre els clients. El Mykoco s’ha traslladat del carrer Princesa a l’antic local de la pastisseria Puigdomènech, a tocar de la Porxada.

  • Compartir