‘Les amants’
Patrícia Castro
La Campana
Dues dones, dues vides, dues maneres d’encarar-les. Al voltant dels quaranta, totes dues han aparcat la felicitat. Una va pel seu compte, és lesbiana i sap que no ho té fàcil. L’altra és casada i mare, però simplement perquè ho diu el guió de la vida. Quan es coneixen en un club de lectura, sorgeix entre la Marta i l’Hèlia “el desig que passa com una riuada”, en paraules d’Emma Zafon.
‘Segrest a l’estany’
Jordi Coll
Rosa dels Vents
Un remer d’elit que entrena a l’estany de Banyoles, fill d’una diplomàtica canadenca, és segrestat. La inspectora Renée Colomé, dels Mossos, serà l’encarregada de la investigació. I quan comença a furgar, s’assabenta que l’esportista ha estat acusat d’una violació, tot i que se n’ha escapat perquè tenia coartada. La policia, però, intueix que darrere hi ha alguna cosa més que voldrà esbrinar.
‘Tot és a tocar’
Àlex Susanna
Proa
Després de la mort d’Àlex Susanna apareixen les seves obres pòstumes. Primer, el seu últim dietari L’any més inesperat. I ara el recull poètic Tot és a tocar. “Àlex Susanna és i serà sempre, per damunt de tot, poeta”, diu Pere Ballart en el pròleg. Només al final apareix la mort que veu propera, i gosa tancar el llibre amb l’afirmació de que “res no tornarà a ser com era”.
‘Joan Salvat-Papasseit. Obra literària infantil’
Pere Martí
El Cep i la Nansa
El centenari de la seva mort ha estat l’ocasió per revisar l’obra de Joan Salvat-Papasseit. Però en mancava una part, petita però significant: els seus textos per a infants, en prosa i en vers, fruit en bona part de la col·laboració amb la revista La Mainada. Pere Martí, col·laborador del Magazín i expert en literatura infantil i juvenil, els reuneix en una acurada edició.
‘Les postres de Jordi Roca’
Jordi Roca
Ara Llibres
El petit dels germans Roca no havia pensat a dedicar-se a la seva especialitat actual. Però a finals dels 90 va aterrar al restaurant el pastisser gal·les Damian Allsop. Al seu redós va créixer la inclinació de Jordi Roca per la cuina dolça i va acabar convertint-se en el postrer del millor restaurant del món. Aquí reuneix les seves millors receptes, algunes de publicades i altres d’inèdites.